4 Ağustos 2013 Pazar

Stocks nedir? İçerikleri nelerdir ?

Stocks (fonds) sosların ve çorbaların yapımında kullanılan jelatinli bir yapısı olan sıvılardır.
Simmering ( kısık ateşte pişirme ) sayesinde tat ve lezzetlerin sıvıya karışması sağlanarak stockslar hazırlanır.

Stock içerikleri:
• %50 Ana ürün 
• % 10 Mire poix
• % 100 Sıvı
• Bouqet garni

Stockların pişirme süreleri:
• Sebze stock simmer süresi 35-40 dk
• Balık stock simmer süresi 35-45
• Tavuk stock simmer süresi 2-4 saat 
• Dana stock simmer süresi 4-6 saat
• Sığır stock simmer süresi 8-10 saat

Stockların kalitesini renginden berraklığından, tat ve kokusundan anlarız.

Dikkat edilmesi gereken bir diger konuda stockları hazır oldugu zaman hemen süzmektir ve eğer berrak stock elde etmek istiyorsanız asla karıştırmamalısınız .Süzerken asla stock boca edilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder