Roux, eşit miktarda yağ ve un'un pişirilmesi ile oluşur ve üç ayrı çeşittir.
• White roux
• Blonde roux
• Brown roux
Rouxlar rengini pişirme süresi uzadıkça koyulaştırır.
Roux yaparken:
# Yağı orta ateşte ısıtıp unu ilave edip karıştırın.
# Pürüzsüz ve parlak olmalıdır.
# Kuru yada çok yağlı olmamalıdır.
# İstediğiniz renge ve kıvama gelene kadar karıştırılmalıdır.
Roux'un rengi me kadar açıksa bağlama özelliğide o kadar fazladır.Bunun nedenide unda bulunan nişastanın piştikçe bağlama özelliğini kaybetmesidir.
Sanki bir de ''Dark Roux'' var :)
YanıtlaSilGambling Casinos & Slot Machines
YanıtlaSilThe most popular casino game is roulette. It's a fun way to gamble, 벳플릭스 and you 피망 슬롯 may think it's 바카라전략 just a game of chance. Here's 배당흐름 why. 우리계열