1 Ağustos 2013 Perşembe

Bir İsviçre Yemeği Röşti

Röşti isviçrede kahvaltının en bilinen yemeklerindendir.Ülkemizde genelde et yemeklerinin yanında garnitür olarak verilmektedir, damak tadımıza oldukça uymaktadır çünkü bol tere yağıyla lezzetlendirilmektedir.


Malzemeler: 
# Patates 
# Tere yağı
# Kaşar rendesi (isteğe bağlı)

•Eğer buharlı fırınınız varsa delikli gastronınlara patatesleri koyup full buharda 20dk pişirin yoksa patatesleri bir gün önceden haşlayarak bekletiyoruz ve suyunu çekmesini bekliyoruz yoksa suyunu salar ve randuman alamayız.
•Tavamızı ısıtıp bol tere yağını koyuyoruz ama kısık ateşte çünkü tere yağı oldukça çabuk yanar.
•Patateslerimizi rendelenmiş bir şekilde tavaya istediğimiz boyut ve şekilde koyuyoruz (kalıp kullanılabilir) ve tere yağında patatesin iki tarafınıda güzelce kızartıyoruz.
•Patatesin içine isterseniz az miktarda kaşar koyabilirsiniz hem lezzet verir hemde patatesleri tutar, seviyorsanız maydonozda koyabilirsiniz renk verir ama yakmamaya dikkat etmek gerekir.

Dediğim gibi etin yanında garnitür olarak çok iyi durur bence özel bir gecede hem göze hemde damağınıza hitap eden bir garnitür olucaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder