Malzemeler:
# Tere yağı ( 120 gr klarife edilmiş )
# Soğan ( 450 gr brunoise doğranmış )
# Sarımsak ( 6 diş brunoise doğranmış )
# Ketçap ( 360 gr )
# Kırmızı şarap sirkesi ( 180 ml )
# Esmer şeker ( 360 gr )
# Limon suyu ( 180 ml )
# Dijon hardal ( 120 gr )
# Worchestershire ( 90 ml )
# Thai chilli sos ( 1 çay kaşığı )
# Soya sos ( 2 yemek kaşığı )
# Balık sos ( 2 çay kaşığı )
# Defne yaprağı ( 2 adet )
# Su ( 1 lt kadar gerekirse )
• Sos tavasında tere yağını eritin ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
• Kalan bütün malzemeleri ekleyin ve kaynama noktasına getirip ateşi kısın.
• Ateşi kıstıktan sonra 30-40 dk kadar kıvam alana kadar kısık ateşte tıkırdatın.
• Tuz ve karabiber ekleyip tadına bakın duruma göre ekleme yapın ve ateşten alıp süzdürün.
Soğumasını bekleyin ve artık barbekü sosunuz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder