2 Ağustos 2013 Cuma

Fokaçyo Italyan ekmeği

Genelde restoranlarda başlanğıç olarak kekikli zeytin yağıyla birlikte servis edilir.İtanyan ekmeği olarak'da ülkemizde bilinir.



Malzemeler:
# Un ( 500gr )
# Su ( 375 ml ) 
# Kuru domates ( 35 gr )
# Zeytin yağı ( 20 gr )
# Zeytin ( 90 gr )
# bal ( 90 gr ) isteğe bağlı.
# Maya ( 30 gr )
# Tuz ( 10 gr )
# Taze kekik ( 2 dal )
# Taze biberiye ( 2 dal )

• Su ve mayayı karıştırmaya başlayın.
• Un, tuz ve zeytin yağını ekleyip yoğurmaya devam edin.
• Kuru domatesi ve zeytini en son ekleyerek yoğurduktan sonra hamura istediğiniz şekli verip üzerine biberiye serpiştirin ( isterseniz kuru kekik'de koyabilirsiniz)
• 20-25 dk mayalanmasını bekledikten sonra 180 derecede fırında 30 dk pişirin.
• Fırından çıkarttıtan sonra üzerine zeytin yağı sürün çeksin ve kalıp içinde pişirdiyseniz kalıptan çıkarıp hava almasını sağlayın.
• Soğuduktan sonra kesip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder