1 Ağustos 2013 Perşembe

Pişirme Derecelerini Anlama

Bir sıcakçı olarak söylüyorum ki etin pişme derecesini anlamak tamamen tecrübeden geçer ama bu tecrübe için öyle 2-3 yıl gerekmemektedir, bir kaç ay ızgarada çalışırsanız ve yanınızda iyi bir ustanız varsa işiniz çok kolay.

Izgarada eti pişirirken renginden ve maşa yada spatulayla dokunsuğunuzdaki yumuşaklığından kolayca anlayabilirsiniz.Et piştikçe sertleşir çünkü etteki proteinler yok olur ve asla ama asla etin pişip pişmediğini anlamak için et delinmemelidir veya kesilmemelidir.

Kırmızı etler grill yapıldıklarında belli ısı derecelerinde pişirilirler bunlar:
• Rare ( 57C )
• Medium rare ( 63C )
• Medium ( 71C )
• Medium well ( 74C )
• Well done ( 78C )

Eti ne kadar az pişirirsek o kadar iyi tadını alırız ve içindeki minerallerden o kadar iyi yararlanırız ama ülkemizde genelde tahta diye tabir ettiğimiz çok pişmiş et yenmektedir buda eti ne kadar iyi marine etmiş olsanızda onu yiyen kişinin pek farkına varmamasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder