1 Ağustos 2013 Perşembe

Parmesan ve Kekikli Ekmek

Parmesan ve kekik ikilisi bence oldukça yakışmakta ve bunu ekmekte bütünleştirmekle çok güzel bir lezzet yakalamış oluyoruz.


Malzemeler: 
• Un ( 500 gr )
• Su ( 300 ml )
• Taze maya ( 20 gr )
• Tuz ( 12 gr )
• Parmesan tozu ( 30 gr )
• Kekik ( 20 gr )

# Un ve tuzu harmanlıyoruz, mayayı bi miktar suyla çözüp una karıştırıyoruz.
# Parmesan ve kekiğide ekliyip güzel yoğuruyoruz ve mayalanması için istediğimiz şekli ve boyutu verdikten sonra bekletiyoruz.
# Önceden ısıtılmış fırına mayalanmış hamurlarımızı koyup 180derecede boyutuna göre ortalama 30dk-60 dk arası  pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder