1 Ağustos 2013 Perşembe

Mayonez yapımı

Mayonez bir çoğumuzun en sevdiği sosların en başında gelir özellikle benim için vazgeçilmezdir.Bu yüzden sizlere evinizde kendi mayonezinizi kendinizin nasıl yapabileceginizi anlatıcam, en azından katkı maddesi olmadığına emin olup yiyebiliceksiniz.

Malzemeler: 
# Yumurta sarısı ( 2 adet )
# limon ( 1/4 ) 
# Sıvı yağ ( 400 ml )
# Dijon hardal ( 10 gr )
Bu ölçüleri eşit miktarda çoğaltabilirsiniz ama kesinlikle buz dolabında saklamalısınız.

• Yumurta sarılarını dijon hardanla güzelce çırpıyoruz. 
• Limon suyunuda ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
• Sıvı yağı çırpmaya devam ederken yavaş yavaş ilave ediyoruz.(reçetede verdiğim yağ miktarını kesilmeden yedirelirsiniz)
• Kıvam aldıktan sonra tuz be karabiber ekleyip tadına bakın ve kıvamını tutturmak için su eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder