4 Ağustos 2013 Pazar

Pastacı Kreması

Creme patissiere yani pastacı kreması bilinen lezzetli pastalarının en önemli malzemesi bence ve sizlerde bu kremayı evinizde gayet pratik bir şekilde yapabileceksiniz artık.

Malzemeler: 
# Süt ( 500 ml )
# Şeker ( 150 gr )
# Tereyağı ( 40 gr )
# Yumurta sarısı ( 8 adet )
# Un ( 80 gr )
# Vanilya çubuğu ( 1/2 adet )

Vanilya çubuğunun fiyatı biraz pahallısır ama kremayı yapıp tadına baktığınız zaman buna değicegini anlicaksınız emin olun.

• Vanilya çubuğunu ortan ikiye ayrıp içindekileri sütle kaynatmaya başlayın.
• Un, yumurta ve şekeri harmanlayın ve sıcak sütü bu karışıma temperleyerek dökün ( azar azar dökün yumurta pişmemeli )
• Tekrar ocağa koyun ve pişirip kenara alıp soğumasını bekleyin.
• Soğuma gerçekleşince tereyağı ekleyip karıştırın ve kremamız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder