2 Ağustos 2013 Cuma

Sabayon sos

Meyve salataları için lezzetli bir sostur, evinizde rahatlıkla deneyebileceğiniz ve misafirlerinize gecenin sonunda güzel bir sunumla servis edebileceğiniz degişik bir lezzettir.

Malzemeler:
# Yumurta sarısı ( 2 adet )
# Şeker ( 30 gr )
# Beyaz şarap ( 15 ml )
# Vanilya çubuğu ( 1/4 )
# Limon zest ( 1/2 adet )

• Yumurta sarısı, vanilya, şeker ve zesti karıştırın.
• Ben marie üzerinde çırpın ( ateşle direk temas etmemeli buhar ile kıvam aldırıcaksınız, yoksa yumurta pişer ve yumurtanın tadı gelir.)
• Yavaş yavaş şarabı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
• Akıcı sos kıvamına gelene kadar çırpın kıvam çok koyu olursa çok az su ile açabilirsiniz.

Bu sosu muz, kivi, armut ve kırmızı üzüm ile servis edebilirsiniz gayet lezzetli ve renkli bir tabak olucaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder