2 Ağustos 2013 Cuma

Beyaz Tarhun Otlu Sos

Makarna gibi herkesin kolaylıkla yapabileceği sıradan bir yemeği güzel bir sosla çok özel ve lezzetli yapabilirsiniz.

Malzemeler:
# Beyaz şarap ( 250 ml ) 
# Arpacık soğanı ( 60 gr ince doğranmış )
# Tavuk suyu ( 250 ml )
# Taze tarhun otu ( 1 yemek kaşığı ince doğranmış )
# Krema ( 240 ml ) 

Tavuk suyunu önceden hazırlamanız gerekmektedir.
• Tavada şarap ve arpacık soğanlarını karıştırın kaynama noktasına getirin ve yarısına kadar çektirin.
• Tavuk suyunu ekleyin ve kaynama noktasına getirince ateşi kısın ve 10 dk kadar tıkırdatın.
• Taze tarhun otunu ekleyip sosu 5 dk kadar kısık ateşte bırakıp tuz ve karabiberi ekleyin.
• Kremayı temperleyin ve sosa ilave edip karıştırın.
• Haşladığınız makarnaya karıştırıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder