10 Nisan 2019 Çarşamba

Viskili Ganaj

Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başlıyorum.Artık DOT Chocolate olarak İzmir/Karşıyaka'da bulunmaktayım, paylaşımlarım'da daha çok çikolata,ganaj,sunum ve soslar üzerine olacak.
İlk olarak sizlere DOT Chocolate'ın Viskili Bonbon'unun içerisindeki viski ganajının reçetesini vereceğim.

Malzemelerimiz;
Temperlenmiş Belçika çikolatası (en az %70 kakao) 300 gr
Bitkisel Krema 100 ml
Kakao yağı 60 gr
Viski (Tercihen Black Label kullanıyorum.) 2 türk kahvesi fincanı

Bitkisel kremamızı ocağa alıp iyice ısıtıyoruz, temperlenmiş çikolatamızı ve kakao yağını ekleyip karıştırıyoruz ve sogumaya alıyoruz.
Ganajımız soguduktan sonra viskiyi ekleyip karıştırıyoruz.
Ganaj 28-30 derece arasına geldiği zaman sıkma poşetine alıp işleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder