Malzemeler:
# sıvı yağ
# iki yumurta
# bir büyük patates
# kaşar rendesi
# maydanoz (süslemek için)
•Patatesleri brunoise (sıçan dişi) olarak doğruyoruz ve tavaya atıp altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.
•İki yumurtayı karıştırıp baharat ekleyebileceğimiz bir kaseye kırıp göz kararı tuz ve karabiber ekleyerek çırpıyoruz.
•Kasedeki yumurtaları altın sarısı olmuş patateslerin üstüne döküyoruz ve yumurtanın kıvam almasını bekliyoruz.
•Yumurta tam pişmeden, önceden rendelenmiş kaşarları tavanın her yerine eşit miktarda serpiştiriyoruz.
•Omletimizi tabağa yerleştirip önceden kıyılmış maydanozu omletimizin üstüne serpiştirip hem renk katmış hemde lezzetlendirmiş oluyoruz, fakat maydanozu fazla kaçırmamak lazım çünkü omletin lezzetini bastırabilir.
Ayrıca yanında fotoğrafta gördüğünüz gibi acı sos ve yeşillikle servis edebilirsiniz ve siyah ve yeşil zeytinle'de servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder